Отборът на “Шумен” записа категорична победа над “Берое” Стара Загора със 122:74. Срещата бе от 4-ия кръг на втората шестица на Националната баскетболна лига и се игра в “Арена Шумен”.

“Шумен” вкара 17 тройки в срещата, като 7 от тях реализира Баръш Мустафа, който направи много силен мач за домакините. Кризата в “Берое” пък се задълбочи още, след като Николай Николов и Калоян Колчев получиха контузии и не можаха да доиграят двубоя.

“Шумен” влезе силно в мача и в средата на първата четвърт поведе с 21:8, а в края й – с 31:18. В началото на втората четвърт разликата в полза на “Шумен” мина 20 точки. След това домакините се поотпуснаха и момчетата от “Берое” намалиха изоставането си и на полувремето резултатът бе 56:43.

След почивката гостите намалиха още аванса на шуменци, но силите им се изчерпаха. За  “Шумен” в игра влязоха юношите, като отлично включване направи Владислав Станев. Със свежи сили домакините отново дръпнаха в резултата и минаха границата от 100 точки.

Карим Мане от “Шумен” направи трипъл-дабъл от 22 точки, 11 борби и 11 асистенции. Той бе определен и за MVP на мача. Баръш Мустафа вкара 23 точки. Илфрид Ликей се отчете с 18 т., по 17 отбелязаха Зак Ролинс и Джъстин Кохайда, който има и 17 борби.

За “Берое” Николай Титков се отчете с 27 точки, 6 борби и 7 асистенции. Седариан Рейнс записа 21 точки и 13 борби.

ШУМ.БГ