Баскетболният “Шумен” победи като гост “Ямбол” със 105:86. Срещата бе от 5-ия кръг на Втората шестица в Националната баскетболна лига и се игра в зала “Диана”.  

За “Шумен” това е втори пореден мач, в който отборът мина границата от 100 т., след като в предходния кръг спечели срещу “Берое” със 122:74.

за “Ямбол” това бе последният мач в сегашната зала „Диана“. Съоръжението ще претърпи реконструкция като трябва да е готово за новия сезон. Заради технически проблеми в залата обаче нямаше онлайн излъчване на мача и статистика от него.

“Шумен” игра по-добре в началото на мача и след първата четвърт поведе с 39:25. Домакините поизравниха играта през втората четвърт и я взеха с 23:17, като на полувремето “Шумен” имаше преднина от 8 т.  - 56:48.

След паузата “Шумен” диктуваше играта и отново поведе с двуцифрена разлика, стигнала до над 15 т. Това бе и решаващо за победата в мача. В последните десет минути шуменци отново водеха, въпреки че домакините намалиха аванса им, и взеха важна победа в надпреварата за  място в плейофите на Лигата този сезон.

ШУМ.БГ