Почистване на Шуменското плато организират тази събота (30.03.) доброволци. Те канят всички желаещи да се присъединят, като началният час на събитието е 10 ч., а сборният пункт - паркингът на Информационния център.

Организатори са Андреа Керанов и НПО „Общество 528“. „Идеята се появи, когато отидохме на разходка и вместо леорда намерихме боклуци. Наше си е платото. Трябва да си го пазим и да се грижим за него. Това е нашата гледна точка. От ПП „Шуменско плато“ ще ни подкрепят и ще извозят отпадъците“, обясни един от организаторите Владислав Керанов. Той допълни, че вече се планира такова почистване на платото да се случва регулярно.

Всеки, който желае да участва в почистването, е желателно да си носи ръкавици и чували. Планиран е и пикник за финал. „След задоволителен ден на упорита работа е време да се отпуснем и да отпразнуваме постиженията си със заслужен пикник! Донесете си нещо за хапване, споделете истории с колеги доброволци и се насладете на красотата на Шуменското плато“, казват организаторите. Те очакват да дойдат много млади хора, както и родители с деца.

Повече за събитието може да прочетете тук.

ШУМ.БГ