Три 3-годишни деца избягаха от столична детска градина, предаде bTV. Случайни граждани ги върнали в детското заведение, след като ги срещнали на Кооперативния пазар в жк "Люлин" в понеделник около 9:30 часа.

Всичко се е случило в рамките на 5-6 минути, увери директорката на детската градина Дочка Мичева. По думите ѝ е направено всичко възможно те да бъдат върнати невредими.

"Децата са били вътре. И за мен е загадка как са излезли. Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече", разказа Мичева.

Директорката се е свързала с администрацията на район "Люлин" и с родителите на децата. По думите ѝ в социалните мрежи историята е "украсена".

Дочка Мичева посочи, че ще поиска още обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение.

"При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори", заяви директорката.

Баща на дете в същата градина се застъпи за педагозите, които работят там и изрази мнение, че са стойностни хора с дългогодишен опит. Той каза, че няма информация да има притеснени родители, които да не искат да пуснат децата си. За тях е важно да разберат какво ще последва, за да не се повтори този случай.

"За нас санкциите по-скоро са последваща мярка и въпросът не е как се е случило, а защо. За съжаление, имаме информация, че това не е първият случай на територията на общината. Имаме информация и за други подобни случаи. За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора", каза бащата.

Дир.бг