Двама мъже са задържани, след като при проверки на пътя е установено, че шофират след употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Около 10:50 часа вчера екип на РУ - Каолиново спрял за проверка на ул. “Иван Вазов“ в село Цани Гинчево водач на лек автомобил Ауди А4 с шуменска регистрация .Зад волана бил 25-годишен местен жител. Тестван бил с дръг чек, който отчел положителна на канабис и метамфетамин проба. Последвала проверка в имота на мъжа, където са намерени и иззети плик с бяло кристално вещество, както и кафяво смолисто вещество, които по негови данни са метамфетамин и хашиш. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново.

За 24 часа е задържан и 36-годишен от Нови пазар . Той бил зад волана на Фолксваген Голф с шуменска регистрация и е спрян за проверка малко след 10 часа вчера на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар. Изпробван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Отчетена е положителна на метамфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. При последвало претърсване в обитавано от него жилище са намерени и иззети три монети и 15 дребни предмета с вид на антични. Иззети са. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ