Обиски и претърсвания бяха извършени на няколко места в Свиленград и Хасково, като се предполага, че полицейска операция е свързана с акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на Агенция "Митници" в София.

По неофициална информация в Свиленград са били претърсени 2 адреса - офис сграда и частен дом, както и други два в Хасково, предаде БНТ. Става въпрос за жилищни и други имоти, свързани с бивши и настоящи служители на различни нива в Агенция "Митници".

Πo данни на местния сайт "Е-Свиленград" обиските са били в дoмoвeтe нa бивш нaчaлниĸ нa Mитницa- Cвилeнгpaд и бизнecмeн, ĸoйтo oтдaвнa e извън cиcтeмaтa нa пpиxoднaтa aгeнция.

На този етап няма информация за задържани и дали е иззето нещо при претърсванията.

По-рано днес директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова беше изведена от сградата и отведена в Антикорупционната комисия за разпит. Според Банкова зад акцията срещу нея стои председателят на ДАНС,  с когото била в лоши отношения от години. Тя пое Агенция "Митници" в началото на март, като беше назначена лично от финансовия министър в оставка Асен Василев. Петя Банкова видя политическа атака в случващото се.

Обиски бяха извършени още в дома и кабинета на Людмил Маринов. Той е заместник шеф на Агенция Митници от 5 март, назначен лично от Петя Банкова. Банкова и Маринов се познават отдавна. И двамата са били служители на ДАНС, преди да се прехвърлят в митниците. Домът и кабинетът на Банкова също са претърсени.

Дир.бг