Откриха официално THE BAKER's HEART (“Сърцето на сладкаря”) в Шумен - сладкарница, създадена от сладкаря Диян Тодоров и неговото семейство.

На откриването бяха поканени партньори и приятели на предприемачите, като всички гости имаха възможност да опитат мини варианти на предлаганите сладки и солени изкушения на заведението. “Надявам се да се справим със задачите, които сме си поставили, да задоволим нуждата от оригинални предложения, които никъде в града не могат да се намерят”, каза Даниела Тодорова, майка на Диян и негов помощник в кухнята.

А The Baker's Heart е сладкарница, създадена със сърце. Тя е сбъдната мечта за младия сладкар, който се влюбва в кулинарията още от малък, благодарение именно на майка си. Въпреки че нейната професия е зъботехник, тя винаги е  обичала да готви, а неин специалитет са домашните ръчно изработени торти с оригинална декорация. С времето семейни приятели започват да поръчват сладкиши за лични празници, а синът й още от седемгодишен й помага  в приготвянето им. В последствие той превръща тази любов към добре приготвената храна в своя професия. Обучава се в холандската кулинарна академия HRC, която има клон в България. Там открива, че сладкарството му е призвание и практикува в Холандия и САЩ, като последните шест години прекарва като сладкар на круизни кораби. 

Решава да се завърне в родния град и да покаже своето изкуство тук. Създава The Baker's Heart (“Сърцето на сладкаря”) заедно със своите родители и, докато преди време той е бил помощник на своята майка, сега вече тя е негов помощник в приготвянето на сладкишите. 

Сладкарницата отваря врати на мястото на кафе “777”, като от заведение за вкусни картофки, то вече се превръща в уютно местенце И за бутикови, ръчно изработени торти, десерти в чаша, кето сладкиши. Специално внимание е обърнато на домашните сладоледи, направени с пресни плодове от малки ферми и приготвена на място нутела.

Който си държи на вкусните картофки с бира, разбира се, отново ще ги намери, като освен това ще може да избира и от различни солени аламинути, неустоими бургери със замесени на място питки и подбрано, добре приготвено месо.

Шуменци ще могат да поръчат специално изработена за тях торта по тяхно желание или пък да дойдат на място и да опитат от току-що сътворените сладки изкушения. Всички десерти са по рецепта на Диян, като този, който му е най-на сърцето е “Сърцето на сладкаря”, за който казва, че е десерт с вкус на любов. Ще издадем, че е колаборация от ягодов кейк, мус от пресни ягоди и мус от Просеко.

Семейство Тодорови казват, че държат много на продуктите, които използват. Знаят какво влагат в ръчно изработените торти, като обръщат специално внимание на веган и кето сладкишите. “Освен че много хора вече държат на здравословното хранене, има и такива, които наистина не могат да консумират глутен, например. За тях приготвяме диетични, безглутенови торти”, каза Диян и уточни, че всички продукти, които използва са естествени. 

Ако вече ви се иска да опитате от кулинарните шедьоври на Диян, не се колебайте и отидете на място: гр. Шумен, ул. “Петра” 1 (бившето кафе 777).

Фейсбук страницата вижте тук

Телефон за връзка: 089 859 7244

 

Платена публикация