Голямото ми постижение по отношение на дюните е, че приехме една методика, която е много сериозна, международно приета и научно обоснована, и ще защити всички дюни. Въобще на дюните няма да може да се строи. Това каза министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по Българската национална телевизия.

Попов допълни, че екологичното министерство ще продължи да води битка „с група безобразници на „Каваците“, които искат да превземат една част от дюните“ и добави, че те са оценени от методиката и природата, и правото ще победи.

Във връзка с наближаващия летен сезон министърът в оставка предупреди и гражданите да не разполагат каравани върху дюните.

Според Попов работата на Министерството на околната среда и водите в последните 10 месеца е била изключително динамична и са били свършени много неща - всеки ден в последните дни излизаме с нови решения, каза още той.

Попов коментира и номинирания за министър на околната среда и водите в проекта на служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев Петър Димитров. „С Петър Димитров ние работим много активно. Той ми е първият заместник-министър. Няма да има отклонения в нито един градус в министерството“, каза Попов. 

На 22 март, по време на представянето на отчета за извършеното през последните девет месеца, Юлиан Попов определи като постижение приетата методика за дюните, която по думите му е получила признание от Европейската комисия. 

БТА