Мъж от Шумен намери и предаде в полицейското управление в града мъжки портфейл с парична сума от 980 лева, лична и дебитна карта и шофьорска книжка, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

58-годишният Георги Данев днес следобед забелязал мъжки портфейл на земята на около метър от пешеходната пътека на ул. „Алеко Константинов“ близо до бившето кино „Херсон“. Взел го, видял, че в него има голяма парична сума и веднага се обадил на телефон 112. След това дошъл да го предаде в полицейското управление.

„По това време хората получават заплати, веднага си помислих, че някой си е взел заплата и ще стои цял месец без пари. Не съм си помислял за секунда да не предам портмонето, обяснил в полицията Данев, който работи като началник-смяна в пресов цех на шуменска фирма.

Инсп. Милен Минев от Териториална полиция издирил собственика на портфейла 44-годишния шуменец Николай Недялков и го поканил в полицейското управление да си го получи. В полицейското управление мъжът обясни, че имал предположение къде го е изтървал. Бях с мотора, движих се по ул. “Алеко Константинов“ и на пешеходната пътека спрях, за да дам предимство на майка с дете и двама мъже. Разбрах, че портфейлът го няма, когато стигнах до магазин и трябваше да извърша плащане, обясни Недялков. Изключително съм благодарен за това, че има такива хора. Аз самият също бих върнал портмоне, ако намеря. Радвам се, че попаднах на човек‘, допълни шуменецът.

В знак на благодарност мъжът дари половината от паричната сума на 58-годишния Георги Данев.

ШУМ.БГ