Шумен получи правото да организира зоналните етапи на ученическите игри в спортовете волейбол, шахмат, баскетбол и хандбал за момчета и момичета. Участват училищни отбори от областите Шумен, Варна и Добрич. Те играят по системата вески срещу всеки, като само първият в съответния спорт и възрастова група се класира за финали.

Зоните започнаха днес с турнира по волейбол за момичета и момчета 5-7 клас. Срещите се играят в зала „Младост“. Представител на Шумен при момчетата е II ОУ „Д-р Петър Берон“, а при момичетата СУ „Георги С. Раковски“ от Каолиново.

Утре, 17 април е зоната по хандбал за юноши 11-12 клас, където област Шумен представя отбор от ППМГ „Нанчо Попович“. Мачовете са в СК "Плиска".

На 18 април са мачовете по волейбол за юноши и девойки 11-12 клас. За Шумен играят ППМГ и ПЕГ в зала "Младост"

Също на 18 април са турнирите по шахмат за три възрастови групи 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас. Представители на област Шумен са момчета и момичета от ППМГ. Партиите ще се играят в залите на СКШ „Шумен“.

Всички състезания са с начален час 10:00 часа. Домакини и организатори на зоните са Ученическия спортен клуб „Хан Крум“ и Ученическа спортна школа „Хан Крум“.

ШУМ.БГ