Нова великденска украса ще радва жителите и гостите на Шумен за светлия християнски празник, съобщиха от пресцентъра на общината.

В пространството около кметството са разположени декоративни елементи с формата на яйца, зайчета и пилета, с които децата могат да се снимат.

Празничното оформление продължава и по главната улица. С разнообразни идеи в украсата тази година са се включили част от детските градини, всички ясли, екипите на социалните структури в града и техните ползватели.

Великденски кът е обособен и в тревната площ до площад „Кристал“, където пъстри яйца и великденски зайчета ще радват минувачите. Празничният облик се допълва от декорацията до Районното управление на МВР в града.

На входа на парк „Кьошковете“ е поставена светеща великденска кошница с пъстри яйца, която вечер ще допълва празничната атмосфера. Украсена е и градската градина, в която са разположени къщичка и надпис „Честит Великден!“. Атрактивен детски кът, специално изработен за празника ще даде възможност на най-малките да се порадват отблизо на много великденски символи пред ДКТ „Васил Друмев“, добавиха от пресцентъра на общината.

ШУМ.БГ