Поп звездите Орлин Горанов и Мариана Попова ще изнесат нощен концерт на Великден в Шумен. Той ще се състои на пл. „Кристал“ и ще започне веднага след тържествената великденска литургия в храма „Свети Три Светители“, около 00,30 часа след полунощ на 5 май, съобщи на сайта си Общинското предприятие по туризъм.

Подобен среднощен концерт за Великден се организира за първи път в Шумен. От общината признаха, че преговорите с Орлин Горанов не са били леки и първоначално той е отказал да пее на Великден. От кметството обаче били настоятелни и в крайна сметка той приел да прекара светлите празници в Шумен със съпругата си Валя.

Пред шуменската публика Орлин Горанов и Мариана Попова ще изпълнят всички свои дуетни песни.

Преди тях на сцената на пл. „Кристал“ ще се качат кметът на общината Христо Христов и заместниците му, за да отправят поздрав към гражданите по случай празника.

Великденската програма ще продължи и през деня. В 11,00 часа в неделя на същата сцена ще се изявят децата от всички 7 детски ясли в Шумен. Участие ще вземат и деца от детски градини.

Концерт на „Кристал“ ще има и на следващия ден, 6 май, от 11,00 часа. Ще се изявят танцьорите от Ансамбъл за народни песни и танци „Мадара“.

ШУМ.БГ