Централната избирателна комисия /ЦИК/ назначи днес със свое решение Районната избирателна комисия /РИК/ за 30 многомандатен район в Шумен за изборите за Европейски парламент и Народно събрание на България на 9 юни.

Спорното секретарско място в РИК, за което на консултациите миналата неделя имаха претенции от ДПС и от "Възраждене", бе дадено ДПС. Секретар ще е Ахмед Джамбазов. Другият кандидат Николай Димитров от „Възраждане“ ще е заместник-председател на РИК.

За останалите места ЦИК потвърди постигнатото от политическите партии споразумение по време на консултациите в Шумен. Решението на ЦИК бе взето с 14 гласа „за“ при 14 присъстващи.

Районна избирателна комисия в 30 изборен район – Шумен е в състав от 13 членове.
Председател е Светлозар Петков от ГЕРБ. Зам.-председатели са Милен Митев от ПП/ДБ,  Николай Димитров „Възраждане“, Стефка Маринова от БСП, Иванка Пирожок от ИТН.
Секретар е Ахмед Метинов Джамбазов от ДПС и членове са: Биляна Пейчева, Виолета Вълчева и Детелина Куртева от ГЕРБ, Надежда Върбева и Мария Василева от ПП/ДБ, Хатидже Исуф от ДПС и  Валентина Нейкова от  „Възраждане“.

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си от утре, 20 април.

ШУМ.БГ