Общинската организация на БСП-Шумен одобри днес на своя конференция листата с кандидати за народни представители за изборите на 9 юни, съобщиха с писмо до медиите от шуменската централа на партията.

Одобрени са били 28 имена. Кои са те от партията не съобщиха.

Кандидатурите ще бъдат обсъждани и гласувани на предстоящото заседание на областния съвет на БСП и впоследствие одобрени от висшия орган на партията.

„В листата залагаме на хора професионалисти в различни области, на хора с високи морални качества, на хора отговорни и почтени, в чиито качества сме убедени. Нагледахме се на партийни назначения на  хора, които нямат собствено мнение, затова се опитахме да направим прецизен подбор на кандидати, достойни за народни представители от нашия край“, каза общинският председател на БСП-Шумен Катя Кайрякова. 

Според нея БСП трябва да стъпи на здрави основи, да се изчисти от хората, които вредят на имиджа на партията и да потърси път за ново развитие и дори за голямо ляво обединение, основано на политики, а не на интереси.

„Българите се умориха да слушат обещания, които повече от 30 години не се сбъдват. Умориха се от сглобки и задкулисни игри, наслушаха се и се нагледаха на непристойно държание на народни представители в българския парламент. Трябват ни нови подходи и почтеност в политиката, защото имаме отговорност към всеки човек – отговорни сме за образованието на нацията, за здравеопазването, за икономиката, за културата. Това са основополагащи въпроси, без които никоя нация не може да просперира, а очевидно у нас това не се разбира и оценява. Продължавам да считам, че едно от нещата, които най-много ни препъват, е корупцията, затова е време борбата с нея да започне реално, защото досега виждаме само имитация на действия“, каза Кайрякова.

Задачата на БСП Шумен в предстоящите избори е да си върне минимум едно депутатско място от областта.

Заседанието на областния съвет на БСП ще бъде идния понеделник, а окончателната листа за народни представители от Шуменска област ще стане ясна на 27 април, казаха още от БСП-Шумен.

ШУМ.БГ