31-годишен мъж от село Цани Гинчево е задържан в полицейското управление в Шумен за серия от домови кражби. Всички те се характеризират с това, че са извършвани в малките часове на нощта в незаключени жилища, докато собствениците им спят.
Мъжът е заловен вчера рано сутринта, след поредната кражба, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Около 3,00 часа на телефон 112 се обадила 51-годишна жена от Шумен, която съобщила, че в жилището й на ул. “Дедеагач“ влязъл непознат, който задигнал дамска чанта с лични документи, пари, тефтер и ключове за автомобил.

Апартаментът не бил заключен. Жената обяснила, че се събудила от шума от щракването на бравата на вратата си, след което през прозореца видяла от блока да се отдалечава мъж с качулка. Дала добро описание за дрехите му и полицията предприела действия по задържането на извършителя, като били насочени екипи в широк периметър от мястото на кражбата.

Час по-късно мъжът бил установен и задържан от екип на охранителна полиция в района на автогарата. В него намерили пари, а при проведените допълнителни действия в междублокови пространства на ул. “Колю Фичето“ била намерена откраднатата дамска чанта.

Извършителят е 31-годишен криминално проявен с кражби и многократно осъждан мъж от село Цани Гинчево.

Той признал и за още 3 подобни кражби, извършени в последните няколко дни в Шумен. Апашът проверявал за незаключени врати на апартаменти, влизал и взимал набързо каквото му е пред погледа и напускал.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокуратурата, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ