„Рилски спортист“ поведе на „Шумен“ в четвъртфиналния плейоф в националната баскетболна лига. В Самоков „Рилецо“ разгроми „Шумен“ със 113:60.

Втората среща от серията, в която се играе до две победи, е в сряда, 1 май в зала „Арена Шумен“ от 18,00 часа. Ако шуменци вземат победа, то третият мач отново е в Самоков.

В мача в „Арена Самоков“ „Шумен“ не бе на доброто си ниво от последните срещи в редовния сезон и „Рилски спортист“ стигна много леко до победата. Това може да се обясни с натрупаната умора в по-младите играчи, които в последните две седмици играха финал за купата на БФБ и за първенството при 19-годишните. Домакините спряха играта на Карим Мане, а Уилфрид Ликей отново не игра за „Шумен“.

Още след първата четвърт „Рилски спортист“ поведе с 9 точки, а през вторите десет минути преднината на домакина мина 20 т. и на полувремето резултатът бе 59:32. Така мачът бе решен още в първото полувреме, защото „Шумен“ не показа, че има сили да обърне играта.

Джъстин Кохайда записа 16 т. и 10 борби за „Шумен“. С 16 т. се отчете и Дейвид Ролинс. 8 т. записа Мане, който не игра през второто полувреме заради контузия. Също с 8 т. завърши Емилиян Грудов.

Петима играчи на домакините записаха двуцифрен актив от точки. Най-много вкара Васов – 19. По 17 добавиха Васил Попов и Христо Бъчков.

ШУМ.БГ