Отборът на „Шумен“ спечели първата среща от суперфинала за шампионската титла по хандбал при мъжете. В зала „Арена Шумен“ настоящите шампиони победиха „Локомотив“ Горна Оряховица с 31:28 (19:14).

След равенство 2:2 в първите минути „Шумен“ взе минимално предимство, като до средата на полувремето водеше само с два гола разлика, а хандбалистите на „Локомотив“ не се пречупваха. След 20-тата минута ситуацията се промени много бързо – шуменци играха много силно в атака и за две минути увеличиха преднината си до 18:12. В края на полувремето гостите се съвзеха, но след 30 минути „Шумен“ си осигури комфортна преднина от 5 гола – 19:14.

Тази разлика се задържа в началните минути на втората част. След това „Локомотив“ успя да пробие защитата на „Шумен“ и намали аванса им до три гола, с което върна интригата в мача. Шампионите и този път показаха, че трудно някой отбор може да им вземе победата и с добра игра задържаха преднината си и спечелиха мача..

Следващата среща от суперфинала е на 18 май, а „Локомотив“ ще приеме „Шумен“ в спортната зала в град Бяла, Русенско от 16,00 часа. В суперфинала се играе до две победи и ако се стигне до трети мач, то той ще е в Шумен.

ШУМ.БГ