34-годишен мъж от село Салманово бил установен да шофира на ул. „Университетска“ в двора на сектор „Пътна полиция“ лек автомобил в срока на наложено наказание за шофиране без книжка, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Пътни полицаи извършили проверка на водач на лек автомобил Пежо 206 с шуменска регистрация около 12:40 часа на 10 май. Водачът, 34-годишен мъж, не представил свидетелство за управление, а след справка било установено, че управлява в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за управление, без да притежава свидетелство за управление. Образувано е бързо производство.

Други двама са установени да шофират след употреба на алкохол, а автомобилите им са иззети. Около 14:40 часа на 11 май за проверка на ул. “Дедеагач“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменска регистрация. Водачът, 40-годишен мъж с адрес в село Дибич, бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, отчетени са 2,02 промила алкохол в издишания въздух. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Автомобилът бил иззет, а мъжът задържан за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

Около 00:30 часа на 13 май за проверка на ул. “Васил Коларов“ в село Царев брод за проверка от екип на пътна полиция бил спрян водач на лек автомобил Сеат Ибиза с шуменска регистрация. Водачът, 28-годишен местен жител лъхал на алкохол. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,35 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, задържан е в полицейския арест. Автомобилът е иззет. Образувано е бързо производство.

ШУМ.БГ