Ще бъде създадена създаде работна група от специалисти от всички клубове за изработване на визия за развитието на футбола с хоризонт 5, 10 и 20 години.

Около тази идея на кмета Христо Христов са се обединили днес ръководители на футболни клубове от града и от селата на среща в залата на общината, съобщиха от пресцентъра й.

Визията ще бъде базирана на анализ „на различните модели за партньорство между общината, бизнеса и неправителствените организации“.

 „Целта на срещата е да започнем прозрачен диалог за стратегическото развитие на този спорт в Шумен, за да върнем спортната слава на града. Завидна е изходната точка, нямаме спортни клубове в представителните групи, разпокъсана работа с лични инициатива. Започнахме работа по реконструкция на градския стадион, предвиждаме в следващите две-три години да имаме наистина модерно спортно съоръжение. Наша обща е отговорността да сме подготвени с футболен тим, достоен за първа професионална лига“, е заявил кметът Христов.

От общинския пресцентър информираха още, че е започната процедура за сливане на двата футболни клуба „Волов“ и „Шумен 2007“.

ШУМ.БГ