Трети мач между „Шумен“ и „Локомотив“ Горна Оряховица ще реши титлата в първенството по хандбал при мъжете. Това стана факт, след като днес в Бяла „Локомотив“ победи „Шумен“ с 30:25 и изравни мачовете от суперфинала 1:1.

В „Арена Бяла“ двата тима показаха много бърза и атакуваща игра, но в мача „Локомотив“ имаше по-добри моменти и с щурм в средата на второто полувреме взе победата в мача.

В първите минути на срещата „Шумен“ направи серия от три гола и поведе с 3:0. „Локомотив“ бързо отговори и намали разликата до гол, но шуменци отново дръпнаха за 5:2. При 5:7 за „Шумен“ момчетата от Горна Оряховица показаха характер, изравниха, а след това и поведоха с гол в мача – 8:7. Последва размяна на попадения и 6 равенства в резултата. Минута и половина преди края на полувремето „Локомотив“ успя да поведе с три гола, а полувремето завърши при 16:14 в полза за „железничарите“.

С точно изпълнена дузпа от Балчев „Шумен“ намали за 16:15 в началото на второто полувреме. Но „Локомотив“ избухна в следващите минути. Момчетата на Йордан Димитров показаха отлична игра и се откъснаха с два гола преднина, която в 40-тата минута се увеличи до 4 гола, а след средата на полувремето и до 6 – 26:20. „Шумен“ не успя да се върне в мача и го доигра, за да съхрани сили за третата среща.

Третият мач е на 25 май в зала „Арена Шумен“ от 17,00 часа. В суперфинала се играе до две победи.

"Още в първия мач от финалните плейофи казах, че играхме слабо в защита. Днес бяхме даже по-зле. Не можахме да се разгърнем и в нападение. Не показахме нашия стил на игра. Вратарите са ни много слабо звено. Дано са си извадили поука. Допуснахме страшно много грешки, брак в нападение. Първото полувреме бяхме пренавити, а през второто  - изобщо не бяхме концентрирани. Чака ни много тежък мач в Шумен! И ако искаме да го вземем, трябва да вложим душа и сърце в Шумен", коментира пред пресслужбата на клуба старши треньорът на шампионите Никола Карастоянов.

ШУМ.БГ