Всички осем бойци на СК “Шуменска крепост”, които участваха на държавното първенство по кикбокс в стил К1 в Севлиево, спечелиха медали. Равносметката от представянето е 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзов.

Надпреварата се проведе в зала “Дан Колов”, а със спечелените отличия СК „Шуменска крепост“ се нареди на трето място в отборното класиране, но само заради по-малкото си участници. Първи стана СК “Спартак” Пазарджик, също с 5 златни медала, но с един сребърен повече от шуменския клуб. С 5 златни, но с един бронзов медал повече от СК „Шуменска крепост“ втори е „Вокил“ Варна.

„За пореден път показахме, че стоим отлично на ринг и сме сред водещите клубове. Състезателите ни се представиха отлично в Севлиево“, коментира старши треньорът Галин Методиев. В това състезание му помагаха Християн Тотев, Хасан Алпер, Милен Недев и Полина Галинова, в чиято категория при жените нямаше състезатели и тя влезе в треньорския щаб на шуменци.

Шампиони по кик бокс в К1 от СК „Шуменска крепост“ са Никол Мартинова в категория до 48 кг, при 13-14 г., Хелин Хасан в категория до 56 кг при девойки младша възраст, – Габриел Чергански в категория до 63.5 кг при юношите младша възраст, Йолина Димитрова в категория до 65 кг при девойките старша възраст, Георги Атанасов при мъжете в категория до 75 кг.

Сребърен медал спечели Джан Нури в категория до 60 кг при юноши старша възраст. Със сребро е и Виктор Ганчев при мъже в категория до 71 кг. С бронз в тази категория е другият шуменски представител Виктор Иванов.

Надпреварата в Севлиево бе като контролно състезание за попълване на националните отбори за европейското за мъже и жени и Световното за кадети.

Преди тях на шуменските състезатели предстои участие на друг голям международен форум -  Световната купа за всички възрасти в Будапеща от 12 до 16 юни.

ШУМ.БГ