Актрисата Мария Бакалова подготвя пиеса за Бродуей - това сподели самата тя на среща с почитатели на фестивала за аниме, комикси и поп култура Aniventure Comic Con. Той се проведе на 6-7 юли в "Интер Експо Център" в София.

"Театърът винаги ще ми липсва, макар че не знам кое обичам повече - киното или театъра. Хората са го казали: Едното е хлябът, другото е водата. Едното не може без другото, но просто се фокусираш върху нещата, които са по-готови и са по на дневен ред", каза тя, цитирана от БТА.

"Разбира се, че бих се качила на сцена един ден. Има една пиеса, по която в момента работим с мой колега, с който вече сме я снимали. И би трябвало, по някое време, да тръгне към Бродуей, към Ню Йорк", съобщи актрисата.

Тя говори и за мечтите и желаните партньорства в киното. "Много хора казват, че за да си в тази индустрия, трябва да имаш дебела кожа. Аз не съм сигурна, че съм от тези хора, защото и си плача, и страдам, и ми е мъчно. Понякога ме хваща яд за нещо, което съм искала и не се получава. Важното е да повярваш, че може би не е в теб проблемът, а просто не си бил правилният човек за дадената роля", казва Мария Бакалова.

Нейната мечта е един ден да има възможността да работи със същите хора, с които вече е работила: "Отново и отново, не само по веднъж. Аз обичам да създавам приятелски, избрани семейства и отношения".

"Мисля, че всеки би трябвало да дръзва и това е единственото, което бих дала като съвет. Аз самата не знам дали съм страхлива, но имам такива подозрения", допълни актрисата. 

"Има страшно много актьори и режисьори, с които искам да работя. Една от големите ми, дълбоки и сакрални мечти ще остане да имам възможността един ден да работя с един от двамата или, дай Боже, и двамата големи, заради които се влюбих в киното - Ларс фон Триер и Томас Винтенберг", споделя още Бакалова.

Като актриса си мечтае да работи и с Кейт Бланшет: "Имах възможността да се срещна наскоро с нея и да прекараме сравнително доста време. Бяхме заедно почти цял ден. Мисля, че тя е еталон за киноартист. Бих искала да работя и с Антъни Хопкинс". Ако трябва да назова един актьор, това е Мадс Микелсен, един режисьор - Ларс фон Триер, и една актриса - Кейт Бланшет, обобщава Мария Бакалова.

Мария Бакалова разказа и за новия български филм "Триумф" с нейно участие, който скоро трябва да излезе на голям екран: "Филмът изследва една вдъхновена от реалността история през 90-те години. В момента сме в постпродукция и скоро филмът трябва да тръгне по фестивали".

"Филмът е интересен, защото е социална сатира, вдъхновена от истинския живот, което е още по-абсурдно и е драматично. Много тънка и хлъзгава е границата между трагедия и комедия, а "Триумф" е точно това. Нямам търпение хората да видят какво сме сътворили, защото вложихме много любов и беше едно прекрасно преживяване", допълва актрисата.

Попитана какво ѝ е "взела професията", тя отговори, че "може би, това е дивото, първичното, необмисленото, което друг път съм правила". Тя добави, че сега работата ѝ изисква малко повече отговорност. "Колкото повече хора те познават, толкова повече хора, надявам се, се вдъхновяват от това, което съм създала. И ти се иска да си добър пример", казва още Бакалова. Тя смята и че тъмна страна има във всяка една индустрия, не само в развлекателната. 

Най-успешната българска актриса в Холивуд говори и за разликата между българското и американското кино. Според  разликата е между нискобюджетно и високобюджетно кино, както и в броя на снимачните дни, и часовете работа. "Навън имаш малко повече време, защото са по-големи бюджетите. Ако имаш добър екип от хора, работата е една и съща", смята Мария Бакалова.

Допълва, че тази година е снимала само в Канада - един филм в Монреал и един в Торонто. Сега ѝ предстоят снимки в Ирландия.

На въпрос за известността, тя каза, че има "много голям проблем с тази дума - известна". От нея получавам вътрешна паник атака, призна звездата от "Борат 2".

"Аз съм от хората, които дръзват да направят нещо според интуицията си. Сега се опитвам да парирам това и да използвам рациото си, което ми е много трудно. Защото не мисля, че когато порастваме, ставаме по-праведни. Затова сега ми се налага да мисля повече, да нося по-голяма отговорност за постъпките си, което не е лошо, но ме кара да работя върху търпението си. Това е нещото, което се промени", сподели още Бакалова пред феновете на Aniventure Comic Con. 

Дир.бг