Затягайте коланите! Почти 20 години след премиерата на "Дяволът носи Прада", изглежда, че Миранда Прийстли отново ще завладее големия екран.

Сценаристката на оригиналния филм, Алайн Брош Макена, работи по продължението, а продуцентът Уенди Файнърман също е готова да се присъедини към нея. Нещо повече - режисьорът на успешния хит от 2006 г., Дейвид Франкел, води преговори за завръщане на режисьорския стол.

Все още няма официални потвърждения за актьорския състав, така че не е ясно дали звезди като Ан Хатауей, Мерил Стрийп, Емили Блънт и Стенли Тучи ще се завърнат. Номинираният за Оскар филм бе продуциран от Fox 2000 Pictures, което сега е собственост на Disney след придобиването на 20th Century Fox през 2019 година.

През юни 2006 г. "Дяволът носи Прада", базиран на едноименната книга на Лорън Уайсбъргър, се превърна в световен феномен, "прибирайки си" впечатляващите 326 милиона долара боксофис. Той донесе на Мерил Стрийп нейната четиринадесета номинация за награда на Академията.

Говори се, че новият филм може да проследи историята на Миранда Прийстли, която все още управлява списание Runway и това как се справя с предизвикателствата на съвременната издателска индустрия и финансовите трудности, пише сп. People.

Въпреки вълнението около потенциалното продължение, Ан Хатауей и Емили Блънт изразиха скептичното си мнение, относно необходимостта от втори филм. Според Хатауей феновете не трябва да таят много надежди, защото тя лично не вярва, че ще има такъв. Емили Блънт, от своя страна, сподели, че филмът си е добре и без продължение. Тя смята, че някои неща трябва да бъдат оценени и запазени такива, каквито са.

Незамисимо от резервираната си позиция, Блънт все пак заяви, че би се съгласила да участва в продължение, за да работи отново със старите си колеги. Ан Хатауей пък предложи идеята за нов актьорски състав, ако продължението все пак се осъществи.

Тепърва ще стане ясно какви ще са очакванията на публиката към продължението на "Дяволът носи Прада". Ще успее ли Миранда Прийстли отново да предизвика интерес и да завладее света на модата и киното? Остава да видим.

Дир.бг