След няколко неуспешни опита за намиране на наемател на "Фабулис", сега община Шумен смята да обяви комплекса за продажба.  

Неработещият от 2010-та обект е вкаран в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти, която ще бъде разгледана на предстоящата сесия на местния парламент.

"Това е все още само едно рамкирано намерение. Комплексът трябва да бъде оценен от лицензиран оценител и след това да се обяви процедура за продажба", каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. Тя добави, че очаква тръжната цена да бъде висока, тъй като и данъчната оценка на имота е висока. 

"Видяхме, че не можем да намерим добър наемател, затова смятаме, че е по-добре да се продаде. Ако продължи да стои така без да се използва, сградата ще върви към саморазрушаване", каза още Антонова.  

Спортно-развлекателният комплекс "Фабулис" бе открит през 2007-ма година под името "Акрополис". Той работи само 2 години преди собственикът му да изпадне в затруднение да плаща на общината таксите по концесионния договор и той бе развален.

През 2012-та година общината опита да продаде комлекса, но на два търга никой не даде исканите 2,3 млн. лв..

През следващите години кметските администрации направиха няколко опита за намиране на наемател. С последния бе сключен договор през 2016-та, но след като не успя да ремонтира и отвори обекта, бе изгонен в началото на 2018-та.

ШУМ.БГ