Лесовъди от Държавно горско стопанство „Преслав”, което е част от Североизточно държавно предприятие, подариха ела на Професионалната гимназия по селско стопанство в град Велики Преслав. Това съобщи Мина Сарова, специалист Връзки с
обществеността към държавното предприятие.

В навечерието на Седмицата на гората (4-10 април 2016 г.) вечнозеленото иглолистно дръвче беше засадено в двора на училището. Като символ на приятелството между лесовъдите и учениците залесяването е първото от поредица инициативи, с които горското стопанство ще отбележи Седмицата на гората.

Посланието на кампанията тази година е „Подобри гората”. Това е и темата, на която посветиха своите рисунки учениците от две училища в града. Творбите на малките художници от ОУ „Кирил и Методий” и СОУ „Черноризец Храбър” ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 1 април в ДГС „Преслав”.

От Североизточно държавно предприятие стимулират децата да се включат активно и в конкурса за постоянно лого на Седмицата на гората. Всеки кандидат може да участва с идея за логото, без да е необходимо прецизно графично оформление.

Предложенията трябва да постъпят в ИАГ до 1 април 2016 г. на e-mail: logo_gora@iag.bg, в деловодството на ИАГ или в пощенски плик на адрес: София 1040, бул. „Христо Ботев“ № 55, етаж 5, Изпълнителна агенция по горите, за конкурса за лого. Заедно с проекта си авторът трябва да приложи имената си, електронна поща и телефон за контакт.

Журито ще класира три предложения с награден фонд – 1000 лв. за І място, 500 лв. за ІІ място, 300 лв. за ІІІ място, а победителите ще бъдат обявени на 9 април.

ШУМ.БГ