Цели структури на ПП "Атака" в Шуменска област преминават в редиците на ВМРО-Българско национално движение. Това съобщи в писмо до местните медии председателят и координатор на областната структура на ВМРО Деан Станчев.

Според него при тях са дошли областният координатор на "Атака" инж. Диян Бойков, д-р Стоян Цанков, както и големи части от общинските структури на партията на Волен Сидеров в Смядово, Каолиново и Хитрино.  

"ВМРО-БНД доказа с последователната си политика и конкретни действия, че е деен защитник на българските национални интереси, както на местно, така и на национално и на международно ниво. Поради това с гордост заявяваме, че за нас ще е голяма чест да преминем в редиците на единствената автентична патриотична организация у нас", е заявил  Диян Бойков.

В телефонен разговор той обясни за ШУМ.БГ, че сменя партията, тъй като идеите на ВМРО са по-близки до неговите разбирания. Той добави, че решението му е добре обмислено и че очаква и големи части от другите общински структури на “Атака” преминат при воеводите.

Общинският координатор на “Атака” за община Шумен Добрин Чалев отрече да има отлив от редиците на партията му. “Дори напротив – хора от ВМРО и НФСБ идват при нас. За Диян Бойков мога да кажа, че той не е областен координатор на “Атака”, тъй като ние такава  позиция нямаме, имаме зонален координатор и това е депутатът Николай Александров. Бойков не се е появявал на събранията ни от 2 години и не знам какъв е и за какъв се представя”, каза Чайлев.  

ШУМ.БГ