Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев смята, че тимът му е изтеглил възможно най-тежкия съперник на старта на квалификациите в Шампионската лига. Осемкратният първенец ще се изправи срещу "Ференцварош" в първия кръг, а ден след жребия Стоев коментира унгарския съперник.

"Тежък съперник е "Ференцварош". Гледайки съперниците, от три силни отбора – два се срещнаха. Няма как да го променим и е важно да се подготвим добре, тъй като е сериозен отбор. Гледах вече един мач на запис. Нека не бързаме за втория кръг, тъй като първите ни насоки са да отстраним "Ференцварош", каза Стоев пред "Диема Спорт".

Тимът вече изигра първия си мач от контролите в Австрия. "Лудогорец" се справи със словенския "Триглав" с 4:0. Два гола вкара Димо Бакалов, а с по един се отчетоха Светослав Ковачев и новото попълнение Дан Битон.

"Първите ми впечатления са разнопосочни. Имахме хубави моменти, които бяха повече. Хареса ми най-вече, че имаше бързина в атаката ни, повече скорост. Не навсякъде бяха с добър завършек, но се стараеха", каза Стоев.

Според него през първата част тимът му е създал положения, а след почивката е реализирал повече голове.

Следващият контролен мач на тима е в събота срещу "Карабах" от Азербайджан.

Дневник