Във Ферари нямат намерение да сменят някой от пилотите си, независимо от слабото представяне през сезона.

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер все още нямат победа, а освен това допуснаха и редица грешки, които също постави Скудерията в трудна позиция.

Появиха се дори слухове, че германецът може да поиска да напусне и дори да прекрати кариерата си, но Матиа Биното е категоричен, че през 2020-а пилотите на отбора ще бъдат същите.

„Разполагаме с двама много силни пилоти и не виждам причина да ги променяме. Те имат договори и няма съмнение, че Фетел ще остане при нас и за 2020” заяви босът на Ферари пред „Марка”.

„В състезанията Себ винаги е бил много конкурентен, но е ясно, че трябва да постигне максимума предвид скоростта си. Когато допуснеш грешки, както на „Силвърстоун” не е приятно, но като изключим това съм доволен. Той е експерт и знае как да се грижи за гумите” добави той.

„Що се отнася до Шарл това е първата му година във Ферари и е нормално да има напрежение върху него. Той направи някои грешки, от които трябва да си извлече поуката и да не ги повтаря. Ние обаче сме доволни от интегрирането му в отбора и прогреса, който има” каза още Биното.

gol.bg