Реал" (Мадрид) записа първа домакинска победа за сезона в Ла лига. Белите спечелиха с 3:2 срещу "Леванте", като тимът на Зинедин Зидан беше близо да пропилее пропилее три гола преднина.

"Реал" вкара всичките си попадения през първото полувреме. С два гола за тима се отличи Карим Бензема, а Каземиро добави един. Попаденията на "Леванте" дойдоха през втората част с два от общо трите точни удара за тима, дело на Борха Майорал и Гонсало Мелеро.

Мачът беляза дебюта на новото попълнение на "Реал" Еден Азар. Той се появи в 60-ата минута на мястото на Каземиро.

"Реал" наложи натиск още в началото. До средата на първата част Бензема имаше добри възможности, а Лукас Васкес уцели греда.

Първият гол на "Реал" дойде в 25-ата минута, когато Бензема засече с глава центриране отдясно на Даниел Карвахал. Шест по-късно французинът отново се разписа. Той получи от Хамес Родригес в наказателното поле и вкара с левия крак.

В 40-ата минута "Реал" вече имаше три гола преднина. Каземиро завърши бърза атака на "Реал", преминала отдясно през Винисиус, който подаде за попадението.

Втората част започна с бърз гол на "Леванте" на Майорал. Той се възползва от това, че беше изпуснат от Серхио Рамос и вкара отблизо.

"Реал" продължи да натиска, но нов гол за белите не падаше. Добри положения се откриха през Винисуис, като негов гол беше отменен след видеопреглед.

"Леванте" се възползва от пропуските на домакините и тимът стигна до втори гол в 75-ата минута, когато Мелеро засече с глава центриране на задната греда. В добавеното време гостите можеха да стигнат до равенството, но вратарят на "Реал" Тибо Куртоа спаси удар на Майорал.

Дневник