ЦСКА поднови участието си в първенството с ценен успех в Пловдив. Червените спечелиха с 1:0 гостуването си на "Ботев" в слаб мач с малко положения пред двете врати.

Единствения гол вкара Али Соу в края на двубоя.

С успеха си ЦСКА излезе четвърти с 16 точки след девет срещи. Червените са с една точка зад втория "Левски" и изостават с две от водача "Лудогорец", като двата отбора са с мач по-малко. "Ботев" е девети с девет точки.

Първата добра възможност за гол се откри в 11-ата минута пред капитана на домакините Лъчезар Балтанов. Той овладя подаване с гръб към вратата, обърна се и стреля с левия крак, но ударът му беше спасен от Густаво Бусато.

Вратарят на ЦСКА се намеси добре и при шут на Александър Тонев, който се възползва от грешка на Петър Занев. ЦСКА отговори с опасен удар на Евандро.

В края на първата част "Ботев" натисна, но Бусато отново беше на висота, за да отрази далечен удар на Тодор Неделев.

Второто полувреме започна мудно, като двата отбора продължиха със слабото си представяне. В 71-ата минута Соу намери пролука да стреля, но ударът му беше спасен.

Четири минути по-късно нападателят даде преднина на ЦСКА. Той получи далечно подаване, напредна към наказателното поле и вкара с диагонален удар. До края мачът се доигра спокойно въпреки опита за натиск от "Ботев".

Дневник