Шампионът "Манчестър сити" допусна първо поражение за сезона. "Гражданите" загубиха с 2:3 гостуването си на новака "Норич", който благодарение на сърцатата си игра поднесе голямата изненада за кръга във Висшата лига.

Головете за "Норич" вкараха Кени Маклийн, Тод Кантуел и намиращият се във страхотна форма Теему Пуки. За "Сити" се разписаха Серхио Агуеро и Родри.

Това е първо поражение за тима на Хосеп Гуардиола във Висшата лига от началото на април. За последно "Сити" загуби от новак през март 2015 г., когато беше победен от "Бърнли".

Поражението остави "гражданите" на второ място с десет точки от пет мача. Водач е "Ливърпул", който е без грешка в първенството досега и за кратко време отвори голяма преднина пред конкурентите си. Воденият от Юрген Клоп отбор е с 15 точки, като има пет повече от "Сити" и е със седем пред "Тотнъм", "Манчестър юнайтед" и "Лестър".

"Сити" имаше превъзходство през по-голямата част от двубоя, но "Норич" се възползва по-добре от възможностите си. "Канарчетата" показаха впечатляваща ефективност в атака, като стигнаха до гол при всеки от трите си точни удара към вратата на съперника.

Първият епизод в мача дойде в 18-ата минута, когато "Норич" поведе. Тогава Маклийн засече на първа греда с глава центриране от корнер.

"Сити" отговори с натиск пред вратата на "канарчетата". Агуеро имаше възможност да изравни, но стреля над гредата отблизо.

"Норич" отново показа зъби и десет минути по-късно тимът стигна до втори гол. Домакините отнеха в центъра на терена и подеха бърза контраатака. Пуки получи страхотно извеждащо подаване, което разкъса отбраната на "Сити", като финландецът напредна и пусна успореден пас. Впоследствие Кантуел засече на празна врата.

Агуеро върна "Сити" в играта в края на първата част. Аржентинецът засече с глава центриране на Бернардо Силва. С попадението си Агуеро стана едва третият футболист, който се разписва в първите пет мача в даден сезон от Висшата лига.

През втората част футболистите на "Сити" тръгнаха да търсят обрат, но получиха трети гол скоро след началото на полувремето. Пуки ознаменува поредния си силен мач с попадение. Той се разписа след груба грешка на Николас Отаменди в защита.

Пуки вече е замесен в осем гола за тима си, като има шест попадения и две асистенции. В края на мача Родри върна един гол от преднината на "Норич", но усилията на "Сити" не стигнаха за обрат.

Дневник