25-годишен мъж от Каспичан, обявен за общодържавно издирване и с обвинение във Франция за тежко престъпление, е задържан от служители на РУ на полицията в Нови пазар, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.  

Мъжът е открит и задържан на 20 ноември. На този ден е и приет сигнал за установяване на местонахождение на мъжа с цел арест, предаване и екстрадиция във Франция.

Мъжът бил с обвинения от съда в град Бове за отвличане, телесна повреда и неизпълнение на полицейско разпореждане. В полицейското управление в Нови пазар веднага била създадена организация за установяване на местонахождението му. Извършена е проверка на посочен от него адрес, но било изяснено, че имотът е необитаем. Проведени са множество действия за установяване на местонахождението му.

Малко преди 20 часа на същия ден мъжът бил установен на адрес в града и е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. С постановление на прокурор от ОП - Шумен му е постановена мярка задържане под стража до  довеждането му пред Шуменски окръжен съд, за разглеждане на съдебно производство.

Задържаният  е предаден на служители при „ОЗ Охрана“ – Шумен.

ШУМ.БГ