Трима мъже, двама от Велики Преслав и един от Нови пазар, са задържани през вчерашния ден за притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР.

В Нови пазар 23-годишен мъж от града, който шофирал БМВ 320, бил спрян за проверка на ул. “Оборище“ в 12:25 часа. Тестван бил с дръг чек. Отчетена била положителна на амфетамин и метамфетамин проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар.

Във Велики Преслав е задържан 34-годишен мъж, в чиито имот на ул. „Неофит Рилски“ са открити наркотици. Претърсване на къщата е направено малко след 09:30 часа вчера след получен сигнал. Намерени са две саморъчно свити цигари със зелена суха тревна маса. Намерени и иззети са и други девет с различна големина, предстои да бъдат изследвани лабораторно. 34-годишният е задържа за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав.

Саморъчно свита цигара със суха зелена тревна маса  и две по-малки са иззети при претърсване в жилище и лек автомобил на 25-годишен от Велики Преслав. Проверката в имот на ул. “Александър Стамболийски“ е извършена малко след 09:30 часа вчера. По данни на мъжа сухата тревна маса е „чай за пушене“. Иззета е. Предстои да бъде изследвана в лабораторни условия. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление.

По трите случай са образувани досъдебни производства.

ШУМ.БГ