220 знамена ще посрещат влизащите в Шумен по пътя от 5-ти километър. Общината е решила да възстанови прекъснатата преди години практика.

Днес работници на специализирана фирма поставиха първите знамена.

Идеята е на всеки от 110-те стълба на отсечката да се окачи национален трибагреник и зеления флаг с герба на Шумен. Начинът на закрепване на флаговете и размерът им обаче все още не е уточнен, като се търси оптималния вариант.

„Знамената преди бяха опънати вертикално, при силен вятър ставаха като платна и наклониха голяма част от стълбовете. В момента експериментираме с различни варианти, като все още не е преценено кой ще е най-добрият“, каза за ШУМ.БГ Стойчо Стойчев, гл. инспектор „Протокол“ в община Шумен.

Засега е избран вариантът, при който флаговете са закрепени под ъгъл от 45% спрямо стълба и висят. Ше се види обаче, дали по този начин ще седят красиво и дали няма да се увиват около дръжката си.

При всяко положение обаче в кметството са решили да върнат знамената на пътя при 5-ти километър. Засега няма намерения за поставяне на подобни на другите входно-изходни артерии на Шумен.

ШУМ.БГ