Отборът на „Енев“ Дибич отново е шампион по футбол на областната група в Шумен. Това е шеста поредна титла за футболистите на клуба. На финала на първенството днес „Енев“ Дибич се наложи трудно с 3:2 над „Мълния“ Климент. В мача за бронзовите медали на първенството за сезон 2020/2021 тимът на „Никола Козлево“ (Никола Козлево) се наложи с 5:1 над „Чавдар“ Дивдядово.

Финалите на областното първенство по футбол на Шумен, които през сезон 2018/2019 и 2019/2020 не се играха поради различни обективни причини, днес отново събраха стотици любители на футбола на стадион „П. Волов“.

Първи на терена излязоха футболистите на „Никола Козлево“ и „Чавдар“ Дивдядово, които подгряха публиката за големия финал с мач, в който паднаха 6 гола. Тимът на Никола Козлево бе по-убедителен в този двубой и поведе още до почивката с 3:0 с голове на Хакан Шюкрю и два на Мехмед Исмаил. През втората част Шюкрю се разписа втори път за 4:0. След това Мерджан Мустафов от „Чавдар“ намали за 4:1, а крайният резултат бе оформен от Сонер Сали – 5:1.

Финалният двубой бе равностоен, като в герой за „Енев“ се превърна Александър Александров, който отбеляза победния гол за своя тим пет минути преди края на срещата.

Тимът от Дибич поведе в резултата с гол на Михаил Неделчев. Футболистите на „Мълния“ Климент се върнаха бързо в мача с попадение на Сонер Кязим. При равенство 1:1 приключиха първите 45 минути на срещата.

В началото на второто полувреме Шабан Рафи даде преднина на „Мълния“ за 2:1. Тодор Миленов възстанови равенството 2:2 няколко минути по-късно.

Преди да падне третото попадение за „Енев“ двата отбора имаха по няколко опасни атаки и точни удари, но вратарите на тимовете се справиха отлично със задачата да не допуснат нов гол. И в края на мача, когато голяма част от публиката се подготвяше за дузпи, Александров порази вратата на „Мълния“ за 3:2 и донесе нова титла на „Енев“.

„Енев“, „Мълния“ и „Никола Козлево“ получиха купи за първите три места, които спечелиха в първенството за сезон 2020/2021. Купата за феърплей бе връчена на „Чавдар“ Дивдядово“.

Наградата за голмайстор получи Хасан Зекерие от „Устрем“ Пет могили, който отбеляза 29 гола в мачовете от първенството.

ШУМ.БГ