Общо 286 организации в областта на борбата срещу расовата неравнопоставеност, изкуствата и образованието ще получат 2.7 млрд. долара от Маккензи Скот, бившата съпруга на милиардера Джеф Безос. Това съобщи самата тя в блога си.

Според публикацията тя работи с новия си съпруг, учителя Дан Джует, и с екип изследователи за преразпределяне на богатството си, като заедно решават на кого да бъдат дарени парите.

Една от най-богатите жени в света получи десетки милиарди долари при развода си с Безос през 2019 г. Тя получи и 4% от акциите на технологичния гигант "Амазон", след като помогна за създаването му през 1994 г.

През декември Скот съобщи, че е дарила общо 4 млрд. на различни неправителствени организации за два месеца. Въпреки това остава 22-рият по богатство човек в света със сума 59.5 млрд. долара според "Форбс", пише Би Би Си.

    "Водени сме от вярата, че ще е по-добре непропорционално голямото богаство да не е съсредоточено у малцина и че решенията се изготвят и прилагат най-добре от други."

Маккензи Скот

През 2019 г. тя подписа документ, ангажиращ най-богатите хора на света да дадат част от богатството си за значими каузи.

Дневник