Мъж с нож уби трима души и рани петима в нападение на улицата, преди германската полиция да го простреля в крака и да го арестува, съобщи в. "Билд" . Инцидентът стана в град Вюрцбург, център на регион Долна Франкония в провинция Бавария.

Извършител е 24-годишен сомалиец, дошъл в Германия през 2015 година. "Мъжът, който живее във Вюрцбург, е улучен от полицейски куршум, но животът му е извън опасност", съобщи в "Туитър" полицията на Долна Саксония, цитирана от Ройтерс.

    На видеа в социалните мрежи се вижда млад бос мъж с нож в ръка и други мъже, които се отбраняват със столове в района на централния площад "Барбаросаплац".

    Полицията отцепи части от центъра на града в "мащабна операция", като по-късно съобщи, че данни за втори нарушител не са потвърдени и няма заплаха за населението.

    Регионалният вътрешен министър на Бавария Йоахим Херман уточни, че животът на някои от ранените все още е в опасност.

    Той добави, че според свидетелски показания убиецът е крещял по време на атаката "Алах е велик" и че неотдавна е бил вкаран в психиатрична болница заради агресивно поведение, предаде ДПА.

    По информация на генералното консулство на България в Мюнхен няма пострадали българи при атаката с нож тази вечер, съобщи МВнР.

    Вюрцбург е 130-хиляден град, намиращ се на югоизток от Франкфурт.

Дир.бг