Моменти на паника преживяха 42-та пътници в самолета на българската авиокомпания Bulgarian Air Charter, след като единият от двигателите му избухна по време на полета между Катания и Рим, съобщи "24 часа". Според италианските медии малко след излитането на самолета на 25 юни вечерта от сицилианския град единият от двигателите аварирал.

В самолета пътували 34 полицаи и 8 бежанци.Крайната дестинация на самолета било римското летище "Леонардо да Винчи", но заради аварията самолетът се върнал на летището в Катания. Полицаите се намирали в самолета заради мисията си - трябвало да придружат до Рим група бежанци,достигнали с лодки сицилианските брегове тези дни.

Според Андреа Чекини, национален секретар на полицейския синдикат "Италия Челере",самолетът се приземил обратно на летището в Катания единствено благодарение на способностите на пилота му. Чекини допълни пред информационната агенция Кронос, че въпросният самолет бил на 31 г.

"Като се има предвид планината от полети, на които сме изложени всекидневно, искаме нашите хора, които изпълняват мисии, да бъдат поставени в условия, в които да могат да работят както трябва, а бежанците - да пътуват спокойно. Много често условията на работа не поставят на висота униформата, която носим".

Според Уикипедия Bulgarian Air Charter е чартърна авиокомпания със седалище в София и е основана през 2000 г.

Дир.бг