Британското здравно министерство ще разследва как записът, на който се вижда бившият министър на здравеопазването Мат Ханкок да целува и прегръща своя сътрудничка, е изтекъл в медиите. Това заяви днес министърът за Северна Ирландия Брандън Луис, цитиран от Ройтерс.

"Зная, че министерството ще провери как точно този запис е излязъл от системата", каза Луис в ефира на "Скай нюз".
 

"Стореното от Мат е нередно, той го призна. Затова се извини незабавно за поведението си, призна, че не е постъпил правилно и в крайна сметка взе решение, че няма как да остане на този пост повече", добави той.

След изтичането на  записа Ханкок се извини и подаде оставка.

Ханкок първо получи много критики заради несправяне с коронавирусната криза, а скоро беше обвинен в неправомерна връзка със своя съветничка. После той се извини и подаде оставка.

Британският в. "Сън" публикува снимки, на които се вижда как министърът, който е женен и е баща на три деца, целува Джина Коладанджело, която също е омъжена. Това се случва на 6 май в кабинета на Ханкок в Уестминстър.

По това време в страната бяха в сила строги правила за физическа дистанция и прегръдките и целувките не бяха разрешени заради коронавирусната пандемия. Така че Джина Коладанджело и Ханкок се познавали още от времето на следването в университета. Тя е лобистка и сега отговаря за комуникациите и връзките с обществеността на верига бутици, основана от мъжа й.


Дир.бг