Американският президент Джо Байдън каза , че социалните мрежи като "Фейсбук" "убиват хора", като позволяват да бъдат качвани дезинформации за ваксините срещу коронавирус, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.
"Те убиват хора . . . Вижте, единствената пандемия, на която сме свидетели е сред неваксинираните. Те убиват хора", каза Байдън пред журналисти в Белия дом, когато бе попитан за дезинформацията и за това, какво послание ще отправи към социалните мрежи като "Фейсбук", която правителството на президента демократ нееднократно е критикувало.

Ръководството на "Фейсбук" е уверено, че социалната мрежа допринася за разпространението на достоверни данни за ваксините срещу коронавируса, а не на дезинформация, се посочва в изявление на компанията, публикувано от редица американски медии, и отправено в отговор на критиките на президента, отбелязва ТАСС.

"Фактите сочат, че над 2 милиарда души са получили достоверна информация за ваксините срещу COVID-19 от Фейсбук, а това е повече от където и да било в интернет. Над 3.3 милиона американци са се възползвали от нашите услуги, за да научат къде и как могат да се имунизират", се посочва в изявлението и се подчертава: "Фактите сочат, че Фейсбук помага да се спаси човешки живот".

Според данни на университета "Джонс Хопкинс" в САЩ от началото на пандемията с COVID-19 са се заразили повече от 34 милиона души, а над 608 000 души са починали от заразата. И по двата показателя страната заема първо място в света.

Дневник