Да се въведе нова автобусна линия с №62, която ще обслужва пътници по трасето от парк Кьошкове до Информационния център на паметник „Създатели на Българската държава“ и обратно към град Шумен по панорамния път от платото, предвиждат промени в транспортната схема на община Шумен.

Автобусите ще вървят по линията сезонно от 1 май до 30 септември с часове на тръгване от спирката на природен парк „Кьошкове“ в 9.00, 13.00, и 18.00 ч. Возилата ще минават през през „Стария град“, вила „Пазачница“ и „гроба на Курсистите“ до паркинга на Информационният център на „Паметник създатели на Българската държава“.

Към град Шумен автобусите ще тръгват в 10.00, 14.00 и 19.00 ч. по маршрут паркинг Информационен център – спирка на Пожарна – спирка на Военно училище – спирка на Сити център – спирка Дивизия - спирка ДШП /Обръщач/.

Предложението за новата автобусна линия е разгледано от Общинската транспортна комисия и се предоставя на вниманието на Общинския съвет, който трябва да вземе решение дали да се пусне сезонната линия.

В докладната записка до местния парламент не е посочено кой ще е превозвачът, нито колко  ще му струва линията. Цифрата, която е дадена е, че дължината на маршрута в едната посока е 11 км.

ШУМ.БГ