БК „Шумен“ ще участва с отбор в Европейска младежка баскетболна лига – EYBL като по този начин прави нова голяма крачка за развитието на своите таланти, съобщиха от клуба.

„След като отборът ни при момчетата до 13 г. се представи отлично на родна сцена и спечели сребърните медали на републиканското първенство, ръководството на клуба реши, че е време за по-голяма крача и по-силни съперници. Именно Европейската младежка баскетболна лига ще бъде следващото ниво, на което младите шуменски баскетболни таланти могат да покажат своите умения“, мотивират решението си от бк „Шумен“.

Основните цели на „Шумен“ с участието в тази лига са обиграване на момчетата на по-високо ниво, трупане на ценен опит и самочувствие.

„Шумен“ не е първият български отбор, който ще вземе участие в EYBL. Редовно участие в лигата записваше отборът на „Балкан“ Ботевград, който дори има класирания в челото на лигата. ЦСКА София също има участия в лигата преди няколко години.

БК „Шумен“ подаде заявление за участие в ББЛ А група. Това реално ще бъде вторият отбор на Шумен, в който ще се обиграват юношите на клуба и ще трупат ценни минути, които да ги подготвят за тежките битките и в НБЛ.

ШУМ.БГ