Русия съобщи в петък за най-високия брой на починали с COVID-19 за едно денонощие от началото на пандемията. 815 са изгубили битката с коронавируса, увеличение спрямо отчетените в четвъртък 808 жертви.


22 277 са новите случаи, потвърдени през последните 24 часа. 2529 от тях са регистрирани в Москва. Инфектираните също се увеличават спрямо 21 932 новозаразени предния ден.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че дневният броят на хоспитализации е намалял наполовина спрямо нивата от април. Властите ще отменят изискването една трета от персонала във всички икономически дейности да работи дистанционно, но ще продължат да насърчават работодателите да държат част от персонала си у дома.

Ройтерс съобщава, че новите инфекции бавно намаляват спрямо пика през юли. Според властите високото разпространение на заразата се дължи на силно трансмисивния вариант "Делта" и на бавната ваксинация.

По данни на Our World in Data 20.1% от руското население или 29 млн. души са напълно ваксинирани.

Общият брой на регистрираните COVID-19 инфекции в Русия от началото на пандемията е над 6.5 млн., а починалите са почти 169 хил. при население от 144 млн. души.

Дневник