Руските власти приканиха журналистка от Би Би Си да напусне страната до края на месеца, когато изтича визата й, съобщи държавната телевизия, цитирана от "Ройтерс". Агенцията отбелязва, че този ход е в отговор на възприеманото от руското правителство като дискриминационно отношение на Великобритания към руски журналисти.

Сара Рейнсфорд, един от кореспондентите на британската медия в Москва, е била обявена за "персона нон грата" в Русия, съобщи телевизия "Русия-24". Тя определи това като "символична депортация".

Руските власти са решили да не подновяват акредитацията на Сара Рейнсфорд като чуждестранен журналист като ответна мярка заради отказа на Великобритания да поднови или издаде нови визи на руски журналисти, отбеляза телевизия "Русия-24".

Би Би Си и самата Рейнсфорд не са отговорили на запитванията на Ройтерс за коментар. Говорител на руското министерство на външните работи заяви, че ще коментира ситуацията след евентуалната реакция на Рейнсфорд. Посолството на Великобритания в Москва също отказа коментар, отбелязва "Ройтерс".

БТА/Дневник