Самолет за гасене на пожари на Главната дирекция по горите е паднал в окръг Кахраманмараш /Южна Турция/, съобщи Анадолската агенция.

Всички членове на екипажа на борда на руския самолет за гасене на пожари Бериев Бе-200, претърпял катастрофа в Турция, са загинали, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС. В съобщението се посочва, че на борда са се намирали петима руски военнослужещи и трима турски граждани, които са показвали огнищата на пожара.

За изясняване на причините за трагедията на мястото на катастрофата е изпратена комисия на Руското министерство на отбраната, са посочили от министерството.

В района са изпратени голям брой спасителени екипи.

Самолетът Бериев Бе-200 на руското министерство на отбраната е бил нает е действал във формирование за гасене на пожари в окръг Адана.

Валията на Кахраманмараш Йомер Фарук Джошкун е заявил пред Анадолската агенция, че в резултат на паднала мълния днес е избухнал горски пожар в района на община Оникишубат и са започнали действия за гасене на огъня по суша и въздух.

В района изпратихме и самолет, но преди известно време връзката със самолета се прекъсна и той падна, е посочил валията, като е добавя, че инцидентът е станал скоро и в района са изпратени голям брой екипи.

Dir.bg