Отлично представяне записаха състезателите на шуменския клуб по конен спорт „Кабиюк“, които се представиха на държавното първенство в дисциплината всестранна езда, която включва три изпитания - обездка, крос кънтри тест /крос, съчетан с препятствия/ и тест по прескачане на препятствия.

Държавното първенството по всестранна езда се проведе в края на миналата седмица в Русе. Там бяха излъчени първенците на страната в тази дисциплина в четири класа – 2 звезди, 1 звезда, Група Б и Аматьори.

Летисия Димитрова с кон Кеш спечели шампионската титла на България в състезанието с най-висока трудност - 2 звезди. Тя записа четвърто място в обездката, второ в надпреварата по крос кънтри и първо в прескачането с височина на препятствията до 115 см. Летисия Димитрова участва в надпреварата и с кон Лазер, с който се нареди на трето място.

В надпреварата с 1 звезда първото място също бе за състезател на „Кабиюк“ - Добромир Петров с кон Калипсо бе безапелационен и взе първите места и в трите изпитания.

Първенец стана и Йордан Йорданов с кон Салвадор в клас „Деца“. Той записа най-малко наказателни точки в трите изпитания и се окичи със златното отличие.

В Държавното първенство и съпътстващите турнири в Русе се включиха почти 30 състезателни тандема от 9 клуба практикуващи дисциплината всестранна езда в страната: Калоян 92 – Арбанаси, Кабиюк – Шумен, Олимпик – София, Тракенен – Костинброд, Варна СККС, Сливнишки герой - София, Конкур - Ихтиман, Кентавър – Русе и Екуестре - Русе.

Организатор на проявата бе СЕК „Кентавър – Русе, БФКС със съдействието на Българска федерация по конен спорт и Община Русе.

ШУМ.БГ