Подобряването на осведомеността, превенцията и контрола на сърдечносъдовите заболявания в световен мащаб е фокусът на Деня на сърцето през 2021 г.

През последната година 520 милиона души, живеещи със сърдечносъдови заболявания, са били засегнати от COVID-19. Поради повишената уязвимост към по-тежките форми на вируса, страдащите от сърдечносъдови и други хронични заболявания се чувстват по-изолирани. Те често пропускаха регулярните посещения при специалист.

Затова използваме знанията и експертизата си, за да подобрим качеството на  живот на нашите съграждани и обществото и обявяваме 29 септември, Световния ден на сърцето, за ден на отворените врати в СБАЛ по кардиология “Мадара”-Шумен.

Признати специалисти кардиолози ще консултират всеки, който предварително запише час.
На разположение на всички пациенти ще бъдат д-р Детелин Димов, д-р Юлия Евтимова, д-р Деница Димитрова, д-р Цвета Възелова, д-р Ален Христов.

Телефон за записване: 054/801 260, 0882 793 930

Грижете се за сърцето си, като се храните здравословно, откажете се от тютюнопушенето и редовно правете упражнения. Различните мобилни приложения и устройствата за измерване на крачки, например, могат да ни мотивират да живеем по-здравословно и да се движим по-активно.

Очакваме ви!
Екипът на СБАЛ по кардиология “Мадара”