„Продължаваме Промяната“ регистрира в РИК-Шумен листата си за  участие в изборите за Народно събрание. Тя съдържа 6 имена, водач е Антония Димитрова, съобщиха от Коалицията.

От там допълниха, че критериите, по които са избрани кандидатите в листите, са да са добри професионалисти, доказали се в своята област, да са почтени и да не са членували в повече от една партия. Отивайки в парламента от тях се очаква да допринесат за развитието на населеното място, от което са избрани, да останат близо до хората в региона и да предлагат конкретни решения за техните проблеми.

Водачът Антония Димитрова е журналист и учител. На второ място е финансовият консултант Октай Каврък. След него са Йордан Йорданов - софтуерен инженер, Хари Иванов - туроператор и превозвач, Галина Георгиева - инженер агроном, Мария Топалова - икономист и администратор в международна компания.

От коалиция „Продължаваме промяната” очертават и местните приоритети, по които ще работят в Парламента.

„Наболял проблем в региона е замърсената и скъпа вода в Шумен. За да се повиши качеството на предоставяната услуга, отговорността трябва да бъде в ръцете на една институция, а не да се прехвърля „горещия картоф” между няколко отговорни органа. Друг проблем, който се отнася за цялата страна, е демографският срив. Младите хора от Шуменска област емигрират в други държави в търсене на по-добри възможности за образование и работа или масово се местят в големите градове на страната. На национално и регионално ниво трябва да се осъществят работещи политики, които да върнат младите хора в родните им места, за да работят активно за просперитета на своите региони. За да е повиши жизненият стандарт на хората е необходимо равномерно икономическо развитие на всички общини в Шуменска област. За целта е необходимо създаване на среда за икономически растеж чрез привличане на инвестиции с нулева поносимост към корупцията. Повишаването на нивото на образованието в региона е друг ключ към постигане на останалите цели, защото образованите хора имат по-високи шансове за реализация“, смята водачът на листата Антония Димитрова.

Очаква се лидерите на „Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев да открият кампанията в Шумен на 15 октомври.

ШУМ.БГ