Ясни са победителите в конкурса за рисунка „Горите и земите на орела“, съобщиха от Североизточно държавно предприятие /СИДП/, което заедно с Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ и Българско дружество за защита на птиците /БДЗП/ са организатори на проявата.

В трите възрастови групи жури определи по трима победители, а творбите ще станат част от календар за 2022 година.

Първите три места при възрастовата категория 1 до 4 клас се нареждат четвъртокласничката Ангела Иванова от София, възпитаник на Школа по изобразително изкуство при НЧ Изгрев-1921, 10-годишната Адриана Русева, от "АРТ Школа Чифлигарови" в Шумен и първокласничката от Каварна Йоана Георгиева, ученичка в ОУ "Йордан Йовков".

При средношколците от 5 до 7 клас награди ще получат седмокласничката от Пазарджик Стела Божкова, възпитаник на читалище „Виделина“, петокласникът Стефан Стоев от ППМГ „Нанчо Попович” - Шумен, и 13-годишната Мари-Изабел Белева от шуменската "АРТ Школа Чифлигарови".

При гимназистите, макар и най-малко като участници в конкурса журито отличи 18-годишната Благовеста Благоева от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, Благоевград, шуменският осмокласник Михаил Методиев от СУ „Сава Доброплодни“ и Марина Стъпова, единадесетокласничка от ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“, София.

В конкурса се включиха и ученици от българските училища в Словакия и Шотландия. БДЗП и ИАГ ще раздадат още над 30 поощрителни награди, които не бяха предвидени по регламент, вдъхновени от таланта и ентусиазма на участниците, споделиха организаторите.

ШУМ.БГ