„Участието на жените в демократичните процеси, политиката и политическия живот не е самоцел, а път по които жените могат да използват професионалните си знания и умения в обществения живот, защото те са толерантни, имат обединителна роля и желязна логика“, каза кандидата за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 30 МИР – Шумен и бивш депутат от ПГ на ПП ГЕРБ в 41-то и 43-то НС на България адв. Ралица Тодорова по време на организираната от ЖГЕРБ – Смядово кулинарна изложба. Тя каза още, че жените са символ на топлината и уюта в семейството, начало на нов живот и нежност, и макар, че са нежния пол, те крият в себе си силата на съзиданието и бъдещето.

„Жените са нежните остриета на ГЕРБ в политиката, в местната власт и в парламента“, каза третия в листата на коалиция ГЕРБ-СДС Евгений Цанков. Той каза още, че добър пример за това е и движещото колело на местната женска структура Иванка Петрова. „Г-жа Петрова успява вече 10 години като кмет на Смядово излъчен от ГЕРБ да води успешни местни политики, въпреки трудностите които среща. Тя успя да промени из основи облика на Смядово и ежедневно с грижа се опитва да подобри живота на всеки един жител в общината“, завърши Цанков.

„Радвам се, че кулинарната изложба на женската структура в Смядово се състоя в навечерието на едни важни избори“, каза Иванка Петрова и заяви своята увереност, че и този път местните жители ще дадат своята подкрепа за коалиция ГЕРБ – СДС. Тя допълни, че жените наистина са много важни не само в съвременния свят, но и в съвременната политика, защото успяват да внесат подреденост в хаоса. „Напрежението от едногодишното лутане насам-натам се чувства най-вече в малките общини и от обикновените хора“, каза още Петрова и допълни, че е крайно време да се излъчи правителство, което вярва, че ще е от хора, които вече над 10 години доказват своя професионализъм, които ще се справи с надвисналата икономическа криза и които могат да поемат контрол над хаотичната политическа обстановка.

На мероприятието присъстваха и кандидатите от листата на коалиция ГЕРБ-СДС в 30 МИР – Шумен Димо Георгиев, инж. Димитричка Недева, инж. Добри Стоянов и инж. Ахмед Еминов. Гости на мероприятието бяха областното ръководство на ЖГЕРБ –Шумен, общински структури на дамската организация и Десислава Стоянова – член на НИС на ЖГЕРБ.

Пресцентър на коалиция ГЕРБ-СДС